WhatsApp’tan Yeni Güvenlik Özelliği: Mesajlar Okunduktan Sonra Silinecek
WhatsApp, iPhone kullanıcıları için mesajların okunduktan sonra silineceği yeni bir güvenlik özelliği geliştiriyor.
Dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma uygulaması WhatsApp, iPhone kullanıcılarına yönelik olarak, bir kez görüntülendikten sonra tamamen kaybolan yeni bir mesaj özelliği üzerinde çalışıyor. WABetaInfo’dan edinilen bilgilere göre, bu yeni gizlilik adımı, kullanıcıların hassas verilerini koruma amacını taşıyor.
Geliştirme aşamasındaki bu özellik sayesinde, kullanıcılar, yalnızca bir kez görüntülenebilen yazılı mesajlar gönderebilecekler. Mesajı göndermeden önce, Gönder butonuna uzun basarak bu seçeneği aktif hale getirebilecekler. Alıcı tarafından açılan mesaj, okunduktan sonra hemen erişilemez hale gelecek.
Bu yenilik, hem bireysel hem de grup sohbetlerinde kullanılabilecek. Ancak, kanallarda bu özelliğin desteklenmeyeceği belirtiliyor. Özelliğin, geçici şifreler, tek kullanımlık kodlar ve kişisel bilgilerin güvenli bir şekilde paylaşılması gibi durumlarda büyük kolaylık sağlaması bekleniyor.
WhatsApp, mevcut medya dosyalarında uyguladığı sıkı güvenlik önlemlerini, bu yeni yazılı mesajlar için de geçerli kılacak. Alıcıların gelen tek seferlik mesajı kopyalaması, kaydetmesi, iletmesi veya başka kullanıcılarla paylaşması tamamen engellenecek. Uygulama içinde ekran görüntüsü veya ekran kaydı alınmasının da önüne geçilerek güvenlik seviyesi artırılacak.
Henüz beta test kullanıcılarına sunulmayan bu özelliğin, ikinci bir cihazla fotoğraf çekilmesi gibi dışsal riskleri tamamen ortadan kaldırması mümkün olmasa da, dijital dağıtımın zorlaşmasını sağlaması hedefleniyor.




